in , ,

Elon Musk Dünyanın En Zengin İnsanları Listesinde Yerini Tazeledi!

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, lüks tüketim ürünleri grubu LVMH’nin Başkanı Bernard Arnault’u geride bırakarak “dünyanın en zengini” ünvanını yeniden kazandı.

Elon Musk’ın serveti Forbes dergisinin en zenginler listesine göre, yerel saatle öğlen itibarıyla 240,7 milyar dolara yükseldi. Bu da yüzde 1,75’lik bir artışı temsil ediyor. Tesla hisselerinin, bu artışta yüzde 2,5’ten fazla değer kazanması da etkili oldu. 

Lüks eşya devi LVMH’nin Başkanı Arnault’un serveti ise yüzde 1’den fazla düşüşle 234,9 milyar dolara geriledi. Sonuç olarak Musk, Arnault’u geride bırakarak dünyanın en zenginleri listesinde yeniden birinci sıraya yerleşti. 

Amazon’un kurucusu ve bir dönem dünyanın en zengin insanı ünvanını taşıyan Jeff Bezos ise 151,9 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sıraya geriledi. Bezos’u Oracle’ın kurucusu ve eski CEO’su Larry Ellison 148,1 milyar dolar, Microsoft’un kurucusu Bill Gates 120,6 milyar dolar, Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet ise 117,3 milyar dolar servetiyle takip etti. Musk, geçen yıl 44 milyar dolara Twitter’ı satın aldı ve dün şirketin logosunu “mavi kuş” yerine “X” harfine dönüştürdü. Ayrıca X.com alan adını da siteye yönlendirdi.

Elon Musk Kimdir?

Elon Musk, 28 Haziran 1971’de Pretoria Güney Afrika Cumhuriyeti’nde doğdu ve hem Güney Afrika Cumhuriyeti, hem Kanada hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıdır. 

SpaceX’in kurucusu ve aynı zamanda Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından biridir. SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı Tesla Motors‘ta başkan, CEO ve ürün tasarımcısı olarak görev yapıyor. 

Ayrıca SolarCity’nin de başkanıdır. Queen’s Üniversitesi’nden ayrıldı. Daha sonra Pennsylvania Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Aynı üniversitenin Bilim ve Sanat Okulu’nda fizik eğitimine devam etti.

Musk, Pretoria’da Kanadalı bir anne (kızlık soyadı; Haldeman) ve Güney Afrikalı bir babanın (Errol Musk) oğlu olarak dünyaya geldi. Kendi kendine yazılım programlamayı öğrenen Musk, 12 yaşında Blastar adlı uzay oyununu yaklaşık $500’a satarak ilk yazılım satışını gerçekleştirdi.

Musk, Bryanston High School’dan mezun olduktan sonra Pretoria Boys High School’a geçti ve 17 yaşında Güney Afrika ordusundan kaçarak ABD’ye taşındı. ABD’yi “muhteşem şeylerin mümkün olduğu yer” olarak gördü.

Gündemdeki en yeni gelişmeleri takip etmek için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.