in ,

Irak’ın Kuzeyine Hava Harekâtı Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Uzun yıllar boyunca kahraman Türk ordusu, hain bölücü terör örgütüne geçit vermemek için kanla başla Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü korumak amacıyla mücadele ediyor. Özellikle 2016 yılındaki operasyonlara baktığımızda sınırımızdaki terör girişimleri %60 derecesindeydi. Günümüze geldiğimizde ise bu oran %5’e kadar düşüş göstermiştir. Kahraman Mehmetçiklerimizin üstün başarısı bu oranlama ile de açık ve net bir şekilde kendini gösteriyor. Fakat özellikle son dönemde İsrail ve Gazze savaşının gerçekleşmesi ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin masum sivillerin yanında bulunması, bazı ülkelerin pek de işine gelmiyordu. Bu ülkelerin en başında sözde müttefikimiz, Amerika Birleşik Devletleri geliyor. ABD destekli hain terör örgütleri, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışırken, çatışmada verdiğimiz şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Irak’ın Kuzeyine hava harekâtı tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından Bir Açıklama Geldi

Milli Savunma Bakanlığının resmi gazetede yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa kalıcı olarak imha edilecek!

PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve Hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. Maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, ırak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 21.00’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir. 

Hastaneye Atılan Bombalar ile Başlayan Oyunları

“Amerika barış için gittiği her yere kan ve ölüm getirmeye devam ediyor. Gazzede bebeklerin kafasına bomba atılması ile başlayan savaş, devamında  sanki bir göz dağı vermek amacıyla gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki saldırı ile kendini göstermiştir. Zamanlamanın manidar olduğu ise açık bir gerçektir. Fakat bu dava bizim haklı davamızdır. Güçlü Türk ordusu hava harekâtları ile gücünü tüm Dünyaya göstermeye devam etmiştir, edecektir!”

İşte Pençe-Kilit Kahramanları 

Paralı katillerin, Pençe-Kilit harekatı bölgemize sızmalarını engelleyen kahramanlarımız:

  • Piyade Üsteğmen Gökhan DELEN
  • Piyade Uzman Çavuş Serkan SAYİN 
  • Piyade Sözleşmeli Er Müslüm ÖZDEMİR
  • Piyade Sözleşmeli Er Kemal BATUR 
  • Piyade Sözleşmeli Er Emrullah GÜLMEZ
  • Piyade Uzman Çavuş Hakan GÜN
  • Piyade Uzman Çavuş Ahmet KÖROĞLU
  • İstihkam Sözleşmeli Er Murat ATAR
  • İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan EVCİN

Daha fazla gündem haberi için sitemizi takip etmeyi unutmayın.