in ,

24 saatte 12 şehit: Terör 6 can daha aldı!

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki hain saldırıda 6 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Kuzey Irak’ta son 24 saatte 12 askerimiz şehit düştü. 12 eve ve bütün Türkiye’nin yüreğine ateş düştü…

Askerlerimizin memleketleri ve isimleri açıklandı…

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan Metina Vadisi ile Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde 17 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Pençe-Kilit hava destekli kara harekatında 22 aralık tarihinde PKK’lı teröristlerin saldırısında 6 askerin şehit olmasından sonra bir gün sonrasında 6 şehit haberi daha geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu. 

İki Ayrı Noktaya Hain Saldırı Düzenlediler!

13 teröristin de silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği hain saldırıda 12 şehit . Olumsuz hava koşullarından yararlanarak sınırda konumlanan Mehmetçik’e ait üs bölgelerine füze ve roketatarlarla saldırdılar. Hain teröristlerin kaçış noktalarına operasyon düzenlendi. 

Olumsuz hava şartları nedeniyle Atak taarruz helikopterleri ile silahlı insansız hava araçları ve insansız keşif uçaklarının da uçuş gerçekleştirememesinden istifade eden PKK’lı teröristler, sisli ve puslu havayı fırsat bilerek Mehmetçik’in konumlandığı iki ayrı noktaya saldırı düzenledi. Yer yer şiddetli çatışmaların devam ettiği belirlenirken, sıcak çatışma bölgesinde de saldırılar aktifti.

Teröristlerin kendi aralarındaki kriptolu telsiz kestirmelerinde, peş peşe düzenlenen hain saldırıların günler öncesinden planlamasını yapan emir ve talimatını veren teröristlerin ‘Haki Gabar’ kod adlı İskan Akyüz ile ‘Sedat Urfa’ kod adlı Abdulkadir Zenger oldukları belirlendi. Her iki teröristin de bölgedeki çatışmaları yönlendirdikleri belirlendi.

23 ARALIK ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

1740 rakımlı tepe de şehit olan askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM- Şanlıurfa

P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN- Yozgat

P.Söz.Er Cebrail DÜNDAR- Mardin

P.Söz.Er Semih YILMAZ- Kırıkkale

P.Söz.Er Kemal ASLAN- Elazığ

P.Söz.Er Enes BUDAK- Ağrı

Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ”Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz.” ifadelerini kullandı.