in

Bebeğinize Montessori İlkelerine Uygun Yatak Seçmek Neden Önemli?

Montessori ilkeleri
Montessori ilkeleri

Montessori ilkeleri son yıllarda yeniden trend olmuş bir eğitim biçimidir. Montessori adını Naria Montessori isimli bir çocuk gelişim uzmanından almıştır. Bu ilkeler, çocuk gelişimini çocuk özelinde tutar ve bu sayede çocuğu merkeze alan bir yaklaşım izler. Elbette Montessori ilkeleri hayatın her yerinde kendisini gösterebilir.

Çocukların eğitimi sadece okul ya da belirli bir süre ile sınırlı değildir. Aynı zamanda Montessori çocuğun tüm yaşamında kendisini gösterebilir. Buna çocuk odasında yer alan yatak gibi birçok ürün de dahil edilebilir. Çocuğum ilgi alanına hitap eden ve geliştirebileceği niteliğe sahip olan bu yataklar ile çocuklar kendilerini keşfedebilirler. Bu aşamada Montessori yatak kullanışlı mı gibi birçok soru sorulmaktadır.

Montessori İlkeleri Nedir?

Montessori ilkeleri nedir sorusu bu alanda en sık sorulan sorulardan biridir. Çünkü Montessori ilkelerini anlayarak aslında bu alanda birçok objeyi de buna uyumlamak mümkün olur. Montessori bir eğitim biçimidir. Montessori eğitimi adını çocuk gelişim uzmanı olan Maria Montessori’den almıştır. Bu ilkeler kapsamında Montessori, çocukların gelişimini çocukların merkezde olduğu bir sistem üzerinden yürütür. Bu aşamada öğretmenler, ebeveynler ve herkes çocuğun gelişimi için uygun ortamı sağlamalıdır. Sonrasında ise eğitim sürecini çocuğun yürütmesine olanak tanınması gerekir.

Çocuklar bir birey olmalıdır ve birçok kararı bu sayede kalıcı öğrenerek verebilirler. Elbette bu çocuğun her aşamasında geçerli olmalıdır ki buna en güvenli yeri olan odası da dahildir. Odada yer alan mobilyalar içerisinde yatak bu kapsamda değerlendirilmelidir. Bu nedenle Montessori yatak sıkça merak edilen bir konu halini alır.

Montessori İlkelerine Uygun Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Montessori yatak ürününün belli başlı bazı özellikleri vardır. Bu özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Montessori yatak ürününün çocuğun erişimine uygun bir noktada bulunması ve basamak barındırmaması gerekir.
  • Bu yataklarda çocuk tek başına uyuyabilmelidir ve uykusu geldiğinde desteğe gerek olmadan buraya çıkabilmelidir.
  • Yatak seçiminde çocukların eğlenip vakit geçirebilecekleri geniş bir alanın da olması önemlidir. Burada oyuncakları olması ve bunlara kendi başına erişmesi önemlidir. Montessori hakkında tüm merak ettiklerinize web sitemizden erişebilirsiniz.