in , ,

Montessori Oyuncak Nedir?

Montessori eğitimi ile çocuklar karakterini oluşturmak için artık çok daha doğal yöntemler vardır. Çocuk merkezli eğitim ilkesine sahip olan bu anlayıştan çocuklara dair pek çok unsur da etkilenmektedir. Montessori oyuncaklar da bu sayede ortaya çıkmıştır. Sizler de Montessori oyuncaklar ile çocuklarınıza çok daha etkili bir eğitim sunabilirsiniz.

Çocuğun tek başına da güçlü bir karakter olmasını amaçlayan bu sistem ile oyuncaklar da özdeşleşmiştir. Montessori oyuncak ürünlerinde ahşap malzeme ön plana çıkmaktadır. Bu sistem ile çocuklar belirli sınırlar dahilinde oyun oynayarak kendilerini bu sınırlarda özgür hissedebilirler. Oyuncaklarda da bu sistemi görebilirsiniz. Ahşap çerçeveler içerisinde gelişen oyunlarda yaşa uygun olarak sayılar, renkler ve semboller bulunabilir. Montessori oyuncak nedir sorusunu sık sık soruyorsanız aslında bu oyuncaklar ile sistemi daha iyi anlayabilirsiniz.

Montessori Mantığı Ne Demektir?

İlk olarak Montessori 20.yüzyılda ortaya çıkmış bir terimdir. Çocukların eğitimi için önemli bir aşama olan bu terim sonrasında bir eğitim sistemi haline gelmiştir. Montessori ile çocukların ilgi alanlarına ve bireysel olarak öğrenme becerilerine odaklanılmaktadır. Çocuklara özel yani bir anlamda bireysel denebilecek bir sistem ile çocukların özgün karakterlerini korumaları amaçlanmaktadır. Çocukların özel olduğu düşünülerek sistemi tamamen onarın perspektifinden değerlendirmek mümkün olur.

Montessori sistemindeki oyuncaklar da buna göre şekillenmektedir. Montessori oyuncakları, çocukların her daim tekrardan oynayabileceği oyuncaklardır. Yani kendi içerisinde bir “yap” ve “boz” sistemine sahiptir. Bu oyuncakların her birinde bir çerçeve bulunmaktadır. Bu çerçeve içerisinde farklı şemalar bulunmaktadır. Çocuklar bu şemaları birleştirerek ortak bir tasarım elde etmeyi amaçlar. Bu sayede çocuklar ebeveynlerin belirlediği çerçevede özgür bir şekilde dolaşabilirler.

Montessori Oyuncak Modelleri

Montessori oyuncak modelleri çocukların yaşlarına ve ihtiyaçlarına göre şekillenir. Bu ürünlerin ortak bazı özelliklerinden söz edilebilir:

  • Oyuncaklarda farklı renkler bulunur ve her biri ana tonlardır.
  • Montessori oyuncaklarında çerçeve formu görülür. Bunlar geometrik şekiller olabileceği gibi özgün tasarımlar da olabilir.
  • Yaş seviyesine göre desenler, terimler, şemalar kullanılabilir. Bu da ürünün hangi dönemde kullanılabileceğini belirler.
  • Her gün ve her saat oynanabilecek modeller mevcuttur.

Hem oyuncakları keşfetmek hem de çocuk eğitimi hakkında daha detaylı bilgiler öğrenmek için web sitemizi inceleyebilirsiniz.