in ,

Sanayiye Yolu Düşmeyen En Az Arıza Yapan Araçlar

Dünya çapında en az arıza yapan bu 5 otomobil markası, yeni araç almayı düşününler için fikir barındırıyor. Türkiye’de sürekli kur ve vergi oranları artıyor. Bu sebeple vatandaş otomobil satın alırken iki defa düşünüyor. Elbette konu sadece otomobili almakla bitmiyor. Otomobil fiyatları arttıkça, arıza durumunda sanayiye ödenen miktar da bir o kadar artıyor. Bu yüzden vatandaş araç alımında arıza yapıp yapmamasına dikkat ediyor. Sanayi yüzü görmeyen otomobil markaları hangileri? İşte, dünya çapında en az arıza yapan araçlar arasında ilk 5 otomobil markası ve detayları…

Listeyi Amerikalı CarMD şirketi yaptı

Konuyla ilgili araştırmayı Amerika Birleşik Devletleri’nden CarMD araştırma şirketi yaptı. İşte tümüyle CarMD’ye göre en az bozulan 5 otomobil markası şöyle:

Mazda

Japon markası Mazda, otomobil pazarının en büyük markaları arasında yer alıyor. Sürücülerin güvenle tercih ettiği Mazda, performansı ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor. Ayrıca bakım ve onarım maliyetleri en az olan otomobiller arasında da birinci sırada yer alıyor. Mazda’nın özellikle 3.23 modeli Türkiye’de çok popüler. Mazda geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarından çekildiğini açıklamıştı. Fakat yedek parça ve servis hizmeti 10 yıl daha devam edecek.

Toyota

Listenin ikinci sırasında da yine bir Japon markası yer alıyor. Toyota özellikle Türk sanayisinde “trigeri kayış değil zincir” şeklinde tanınıyor. Ayrıca motor ve şanzıman konusundaki dayanıklılığı ile biliniyor. Toyota spor kullanımda kullanıcılarını tam olarak memnun edemese de sağlamlık konusunda üstüne rakip tanımıyor. Sağlam yapısı ve dayanıklılığıyla Toyota, sürücülerin tercihleri arasında olmaya devam ediyor.

Acura

Japon üretici Acura 1986 yılından beri ABD, Kanada ve Hong Kong için ürettiği lüks otomobilleri ile öne çıkıyor. Bir nevi Lexus’un rakibi olan bu marka Türkiye’de pek popüler olmasa da listeye girmeyi başarıyor. Buna rağmen Honda’nın lüks otomobil markası olan Acura, kullanıcılarına düşük servis ihtiyacı ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Hyundai

Koreli üretici Hyundai listeye 4. Sıradan giriyor. Türkiye’de de belirli bir popüleriteye ulaşan Hyundai satış rakamları konusunda iyi bir sıraya sahip. Geçtiğimiz dönemlerde şanzımanlarıyla ilgili yaşanan problemin ardından markanın ilgisiyle listede yerini almayı başarıyor.

Honda

Son olarak listede 5. sırada yer alan Türkiye’de oldukça popüler olan Honda 7’den 70’e her yaştan kullanıcının tercihi oluyor. Modifiye anlamda lider üreticilerden biri olan Japon markası Honda sağlamlığıyla öne çıkıyor.

Daha fazla bu tarzda haber için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.