in ,

Toyota’dan Şok Açıklama! Elektrikli Araçlar Hiçbir Zaman Piyasanın Hakimi Olamayacak Açıklaması

Toyota
Toyota

Akio Toyoda elektrikli araçların hiçbir zaman piyasanın hakimi olamayacağını iddia etti. İddiaya göre elektrikli araçlar piyasanın ancak yüzde 30’unu oluşturacak. Bu iddiasına rağmen Toyoda 3,5 milyon elektrikli araç satmayı hedeflediklerini de açıkladı. İşte açıklamanın detayları…

Toyota başkanı Akio Toyoda, elektrikli araçların küresel pazar payının yalnızca yüzde 30’unu oluşturacağını söyledi. Bu öngörü, tüketicilerin “net sıfır” hedefine uyum sağlama istekliliği konusunda endişeleri artırdı. “Net sıfır”, insanlardan kaynaklanan iklim değişikliği etkenlerini azaltmak amacıyla ortaya konulan bir hedef.

Akio Toyoda, geriye kalan yüzde 70’lik kısmın geleneksel yakıtla çalışan otomobillerin yanında hibritler, hidrojen ile çalışan araçların oluşturacağını savunuyor.

‘’Pahalı Elektrikli Arabalar Çözüm Değil’’

Toyota Başkanı bir milyar insanın elektriksiz yaşamasının, seçimlerini sınırlamasının ve pahalı elektrikli arabalar kullanmasının çözüm olmadığını vurguluyor. Toyoda, dünyada bir milyar insan elektriksiz yaşarken elektrikli araçlara geçişin sağlanmasının zor olduğunu belirtti. Ek olarak eleştirilere rağmen, hibrit teknolojisinin, hidrojen teknolojisinin doğru bir yaklaşım olduğunu iddia ediyor.

İlk Toyota Elektrikli Araç Modeli: bZ4X

Bu ay bir iş etkinliğinde Toyoda “Bu kararı düzenlemeler veya politikalar değil, müşteriler vermeli.” dedi. Ayrıca sözlerine “Motorlar mutlaka kalacak.” diyerek devam etti. Yani Toyoda, şirketin çeşitli teknolojilere odaklanarak müşterilere daha fazla seçenek sunma vizyonunu koruduğunu vurguladı.

Toyota, dünyanın hibrit petrol-elektrik teknolojisini bir “eko standart” olarak benimseyeceğini umuyordu. Bu yüzden yıllardır batarya teknolojisinde rakiplerinin gerisinde kaldı.

Toyota 3,5 Milyon Elektrikli Araç Satmayı Hedefledi

Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi Toyota, bu ayın başında yeni içten yanmalı motorlar geliştirme girişimine başladığını duyurdu. İcra Kurulu Başkanı Koji Sato‘nun önceki bir taahhüdüne göre, Toyota 2026’ya kadar yılda 1,5 milyon, 2030’a kadar ise 3,5 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor.

Toyota Corolla

BloombergNEF’in tahminine göre, 2040 yılına kadar elektrikli araçların yeni otomobil satışlarının yüzde 75’ini oluşturacağını öngörüyor. Ayrıca elektrikli araçların 2025 yılına kadar küresel pazar payının yüzde 23,5’ini elde etmesi öngörüler arasında.

Toyoda’nın sözleri yeni otomobil satışlarını mı, yoksa halihazırda bulunan otomobil satışlarını mı etkileyecek zamanla göreceğiz. Her şeye rağmen çalışmalarına ve geliştirmelere son hızda devam eden Toyota Dünya’nın öncü markaları arasında.

Daha fazla teknoloji haberi için sitemizi ziyaret edin.