in , ,

Video Yapay Zekası Sora OpenAI ile Metinleri Dönüştürün

Sora OpenAI ile yazılı metni yapay zeka destekli yüksek kaliteli videolara dönüştürün! OpenAI son yapay zeka ürünü ile ağızları açık bırakan kaliteli videolar oluşturacak aracı Sora’yı tanıttı. İşte Sora ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI bu sefer yine farklı bir yapay zeka aracıyı devreye aldı. Sora’yı tüm dünyaya tanıtan OpenAI yaptığı açıklamada insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olan modeller yapıldığını ifade etti.

1. Metni Videoya Dönüştüren Yapay Zeka: Sora

Sora OpenAI tarafından geliştirilen yazılı metni videoya dönüştüren güncel bir yapay zeka teknolojisi! Bu yapay zeka aracına verdiğiniz komutlar ile istediğiniz videoyu saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde oluşturuyor. Bu da içerik üreticileri başta olmak üzere metinleri videoya dönüştürme konusundaki gerçeklik seviyesiyle herkesin dikkatini çekiyor.

Gerçeğe çok yakın bir kalitede yüksek çözünürlüklü video içeriklerini kullanıcılara deneyimletecek olan Sora, bu alanda içerik üreten YouTuber’ları da şoke etti. Video içeriklerinin üretilmesinde saatlerini harcayan içerik üreticiler, bu önemli yapay zeka aracı ile artık çok daha hızlı içerik oluşturabilecek.

2. Yapay Zeka Video Aracı Sora Nasıl Kullanılır?

Sora, OpenAI tarafından oluşturulan gerçek kaliteye yakın içerikler üretecek bir yapay zeka aracı olarak tasarlandı. Video içeriklerinin hazırlanmasında promptlar yardımıyla tıpkı insan elinden çıkmış gibi içerikler üretiliyor. Sora fotoğraf, çizim ve şiir üretebilen yapay zeka teknolojisinin bir sonraki evresini temsil ediyor. 

Sora da ChatGPT gibi manuel olarak girilen komutlarla video oluşturulmasına imkan sağlıyor. OpenAI’nin açıklamalarına göre, Sora kullanıcıların bir dakika uzunluğunda videolar oluşturabilme yeteneğine sahip. OpenAI, bu teknolojiyi elde etmek için “yapay zekaya hareket halindeki dünyanın öğretildiğini” de ifade etti.

3. Sora OpenAI Ne Zaman Kullanılacak?

Sora OpenAI uygulamaları arasında en güncel araç olacak. Kullanıma alınmasından sonra yüksek ölçekte bir dakikaya kadar videolar üretebilecek.

Ancak şirket, ortaya çıkabilecek tehlikelerin önünün alınabilmesi için, öncelikle Sora’nın belirlenen profesyoneller tarafından test edileceğini duyurdu. Yani henüz hepimizin kolayca ulaşabileceği bir teknoloji değil. Başta pornografik içerikler olmak üzere birçok kötü amaçla kullanılabileceğini düşünüyor. Bunun yanı sıra ünlü benzerlikleri ya da diğer kötü amaçlı kullanımlar da şirketin gündeminde. Tüm bu nedenlerden dolayı ilk etapta yapay zeka şirketi, Sora’yı sinema ve tasarım gibi görsel içeriklerle uğraşan kişilere de öncelikli olarak açacak.

BBC’nin haberine göre;

Ünlü teknoloji Youtuber’ı Marques Brownlee, Sora ile ilgili ilk izlenimini “korkutucu” olarak tanımladı.

The Verge’den Tom Warren da Sora’nın yapay zeka için “Vay Canına” noktası olarak sayılabileceği yorumunu yaptı.

Bir başka teknoloji yazarı Sora’nın kapasitesini “Bu nasıl olabilir” ifadesiyle değerlendirdi.

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Tesla ve Space X’in sahibi Elon Musk’ın da aralarında bulunduğu teknoloji devi isimler, “İnsanlarla rekabet edebilecek AI sistemleri, topluma ve insanlığa karşı çok büyük riskler oluşturuyor” görüşünü savunuyor.

Yazar Elif Toy