in ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süper Kupa krizini yorumladı

Suudi Arabistan’da oynanması gereken Süper Kupa finali ‘Atatürk’ krizi nedeniyle ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iptal edilen Süper Kupa finaline yönelik ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesini yanlış bulduğunu ifade etti. İşte haberin detayları ve Erdoğan’ın söyledikleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı. Erdoğan, Suudi Arabistan başkenti Riyad’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan ancak iptal edilen Süper Kupa finali ile ilgili de ilk kez konuştu. 

Süper Kupa finalinde sporcuların ve seyircilerin stadyumda Atatürk pankart ve tişörtleriyle yer almasına izin verilmemişti. Buna yönelik olarak Fenerbahçe ve Galatasaray maçı yapılmadan sporcular Türkiye’ye geri dönmüştü.

Cumhurbaşkanı ilk olarak “Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü altını çizerek vurgulamak istiyorum. Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasına hiçbir şekilde mazur göremeyiz” dedi. 

Konuşmasında Sporun Siyaset Malzemesi Haline Getirilmemesi Gerektiğini Vurguladı 

Erdoğan sözlerini şu şekilde devam ettirdi: ‘’Biz futbol başta olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur.’’

Bununla birlikte Erdoğan muhalefet partilerine yönelik yorum yaptı. ‘’Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 

Sözlerine şöyle devam etti:

”Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar ‘Siz Atatürk’ün askeri değil itlerisiniz’ diyenlerin elele kolkola yürüyenlerin bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor.Ülkemizin itibarını nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese tüm insanlık biliyor. CHP ve şürekası ders vermeyi bırakıp, şayet samimi iseler bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından uzak sorsunlar.”

Ayrıca iptal edilen maça yönelik şu ifadeleri kullandı:

‘’ Dünkü hadiselerden dolayı futbolseverlere, 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedim. Spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.’’