in , ,

Fenerbahçe ve Galatasaray Maça Çıkmadı!

Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmadı. Fenerbahçe ve Galatasaray maçı Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynayacaktı.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçı iptal edildi. Gün içinde saat ısınmak için 14:00 gibi takımlar Atatürk tişörtü ile çıkmak istedi. Ayrıca İstiklal Marşı’nın okunması konusunda da gün içerisinde bir kriz vardı. Ancak bu teklifler kabul edilmedi. Daha sonra iki takım ellerinde pankartlarla sahaya çıkmak istedi. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” pankartları ile sahaya çıkmak isteyen iki takıma yine izin verilmedi.

İki ezeli rakip arasında oynanması gereken maçın iptali ile iki takım da Türkiye’ye dönüyor. İki takımın da gece geç saatlerde Türkiye’de olacağı bekleniyor.

Riyad’da Süper Kupa Oynanacaktı

Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa finali için Suudi Arabistan’ın Riyad kenti seçilmişti. Ancak iki takım da Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında müsabakanın ülkemizde oynanması gerektiğini istemişti. Ancak bu talep karşılık bulmadı.

Karara ve gün içinde olan krize birçok takımdan da tepki geldi. Henüz TFF tarafından bir açıklama bulunmuyor.

Daha fazla spor haberi için linke tıklayın.

Yazar Elif Toy