in

Bebeklerde Diş Kaşıma Ne Zaman Başlar?

bebeklerde diş kaşıma
bebeklerde diş kaşıma

Bebeklerde diş kaşıma hem ebeveynler hem de bebekler için oldukça önemli bir süreçtir. Bebeklerde çıkan ilk dişler için 6 ay ve 10 ay arasından söz etmek mümkündür. Ancak 4 aydan itibaren az da olsa diş çıkma sürecinin başladığı görülebilir. Bebeklerde diş kaşıma da beraberinde gerçekleşir ve 12 aya kadar bu süreç devam edebilir.

Bebeklerde diş kaşıma ne zaman başlar sorununu cevabı da aslında dişlerin çıkma süreci ile benzerdir. Diş çıkarma ve diş kaşıma süreçleri ilk olarak alt dişlerde başlar ve iki kesici dişi kapsar. Sonrasında aynı sıradan üst dişleri kapsar. Genellikle 2.5 yaşına kadar süt dişlerin bütünü çıkmış olabilir. Diş çıkarma süreci aynı zamanda diş kaşıma sürecidir. Bu süreçte bebekler huzursuz olabilir ve sıkça ağlayabilir. Aynı zamanda bu ateş de yapabilir. Bu süreçte bir doktora danışmak da mümkündür.

bebeklerde diş kaşıma

Bebeklerde Diş Kaşıma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde diş kaşıma belirtileri diş çıkarma belirtileri ile benzerdir. Bebekler diş çıkardıklarında birçok olumsuz reaksiyon sergilerler. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ağlama
  • Huzursuzluk
  • Çok sık uyanma
  • Diş etlerinde yoğun şişkinlik
  • Ateşin bir anda yükselme
  • Salyada artış
  • Diş kaşıyıcıyı ya da eli çok sık ağıza götürmek
  • Bu belirtiler her bebekte aynı şekilde görülmemektedir. Bazen daha az, bazen ise daha yoğun olması muhtemeldir. 6 ile 24 ay arası boyunca diş kaşıma ve diş çıkarma süreçleri belirgindir. Bebekler bu esnada birçok şeyi ısırmak ve çiğnemek ister. Bu aşamada diş kaşıyıcı kullanımı mümkündür.
bebeklerde diş kaşıma

Diş Kaşıyıcı Nasıl Temizlenir?

Diş kaşıyıcı kullanımı 6 ay ile 24 ay boyunca oldukça yoğundur. Bu ürün tercih edilirken kaliteli ve sağlıklı bir seçim yapılması gerekir. Bebeğiniz bunu sık sık ağzına götüreceği için malzeme kalitesi konudan hassas olmalısınız. Diş kaşıyıcı temizleme süreci kullanım öncesi ve sonrasında gerçekleşmelidir.

Malzemeye bağlı olarak ürün kullanım öncesi ve sonrasında makinede ya da elde sıcak su ile yıkanmalıdır. Buna uygun deterjanlar ya da temizlik malzemeleri tercih edilmelidir. Sonrasında nem kalmayacak şekilde temizlenmesi ve kurutulması gerekir. Diş kaşıma ve diş çıkarma süreçlerini web sitemizde daha iyi görebilirsiniz.