in ,

Sandık Görevlisinin Alacağı Ücret Belli Oldu

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım devam ediyor. Yerel seçimlerde sandık görevlisi olmak isteyen yurttaşlar ise başvuru tarihleri, şartları ve ücreti gibi detayları araştırmaya başladı. Başvuru tarihine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi fakat sandık görevlilerinin alacağı ücretler açıklandı. Peki, 31 Mart sandık görevlisi ücreti ne kadar? 31 Mart sandık görevlisi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Milyonlarca seçmen, 31 Mart Pazar günü yeni belediye başkanları ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına giderek oy verecek. Ayrıca yerel seçimler için siyasi partilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Seçim güvenliğinden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu herhangi bir sorun yaşanmaması için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Hazırlıklar devam ederken bazı vatandaşlar sandık başında görevli olarak yer alacak.

Vatandaşların yanı sıra YSK tarafından belirlenen memurların sandık güvenliği için görev başında olacağı bildirildi. Sandık kurulu başkanı, memur üyeler ve bina sorumluları olarak 3 farklı görevli olacak.

Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için görevlilerin alacağı ücretler belli oldu.

İşte 2024 yılı seçim görevi ve ücretleri şu şekilde:

  • Sandık kurulu başkanı: 2947 TL
  • Memur üye: 2088 TL
  • Bina sorumlusu: 2936 TL
  • Partili üye: 1044 TL

Sandık başkanı ve sandık memuru ücretleri arasındaki yaklaşık 900 TL’lik fark dikkat çekiyor. Bu fark, sandık başkanının seçim sürecinin başından sonuna kadar sorumluluğun büyük kısmını üstlenmesiyle açıklanıyor. Bina sorumlusu ise sandık kurulunun çalışması için gerekli olan ortamın hazırlanmasından sorumlu olduğu için diğer görevlilerden daha yüksek bir ücret alıyor.

Sandık Görevlisi Başvuruları Başladı Mı?

Sandık görevlileri iki kategoriye ayrılıyor. Bu iki kategori siyasi partilerin belirlediği ve YSK’nın atadığı memurlardan oluşuyor. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunuyorlar.

İlçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara göre seçimlerde görev almak için başvuru yapılabiliyor. Devlet memuru olanlardan YSK tarafından belirleniyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sandık görevlisi başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) duyurusu ile başlaması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklamanın gelmesi bekleniyor. 

Daha fazla gündem haberi için tıklayın.