in ,

Emziren Anneler Oruç Tutabilir Mi?

Emziren anne oruç tutabilir mi sorusu belki de pek çok annenin sorduğu bir sorudur. Ancak bu sorunun cevabı biraz anne ve biraz da bebek ile bağlantılıdır. Oruç süreci Ramazan dönemi ile başlar ve bu süreci oruç tutarak geçirmek isteyen anneler birçok soru işareti ile baş başa kalır. Sizler de bu annelerden biriyseniz bu yazımız tam size göre!

Emziren bir annenin oruç tutması için bebeğin kaç aylık veya kaç yaşında olduğu belirleyicidir. Emziren bir anne oruç tutar. Ancak bu süreçte bebeğin ek bir gıda ile beslenmesi en doğrusu olur. Oruç tutma sürecinde süt depolansa dahi düzenli oruç tutan bir annede süt kesilmesi durumu söz konusudur. Bu nedenle anneler bu süreci anacak bebek biraz büyüdüğünde tercih etmelidir.

Anneler Ne Zaman Oruç Tutabilir?

Anneler eğer emziriyorlarsa bu durumda ilk 6 ay oruç tutmaları genellikle önerilmez. Çünkü annenin sütü kesilebilir. Bebek sütü reddetmediği sürece 6 ay boyunca sadece anne sütü le beslenmesinde herhangi bir sakınca yoktur. 6 ay bebeğin ek gıdaya başlamadığı bir süredir. Ancak 6 ayı sonunda bebek ek gıdaya başlar. Bu durum annenin oruç tutabilmesi için bir olanak sağlar.

Ek gıdaya adapte olabilen bebeklerin anneleri oruç tutmaya daha sıcak bakar. Emziren annelerin oruç tutması ile birlikte annenin sütünde azalma olması doğaldır. Bu durum az su içilmesi ve yeterli besin alınamaması ile bağlantılı olur. Ancak ek gıdaya geçiş ile bu süreç normal bir hale gelir.

Oruç Tutan Anne Nelere Dikkat Etmeli?

Oruç tutan anne aynı zamanda diyet de yapmış olur. Bu durum birçok anne için önemlidir. Doğum ile alınan kiloların geri verilmesi için önemli bir süreçtir. Emziren anne diyeti olarak da sunulan oruç için bebeğin en az 6 aylık olması gerekir. Sonrasında doktor kontrolü ile birlikte oruç tutmak mümkündür.

Anne eğer Ramazan dışında aralıklı oruç diyeti düşünüyorsa bu durumda daha kısa aralıklar ile oruç tutarak kilo vermeyi de tercih edebilir. Bebeklerin 6 aylık beslenme süreçleri ve daha pek çok bilgi için web sitemizi inceleyin!