in

İkili İlişkilerle İlgili Okuyabileceğiniz 10 Kitap

Romantik ilişkinizdeki problemlerin çözümünü mü arıyorsunuz? Birkaç kitap olsa da okusam ilişkimdeki sorunlar çözülse mi diyorsunuz? İşte bu liste bunun için hazırlandı. Önereceğimiz kitapların yüzde yüz sorunlarınızı çözeceğinizi kesinlikle söylemiyoruz. Çünkü bu sizin aranızdaki ilişkinin dinamiğine bağlıdır. Ama şunu söylemeliyiz ki bu kitapları okuduktan sonra ilişkinize ve partnerinize olan bakış açınız değişecek! Onu, kendinizi ve ilişkinizi daha iyi anlamak için bu listeye kesin göz atmalısınız. Gelin şimdi listeyi inceleyelim.

     1)Birlikte İyi Hissetmek- David Burns

Birlikte İyi Hissetmek, neden birbirimizle iyi geçinemediğimiz üzerine yepyeni bir teori sunuyor. Ayrıca ilişkilerin yürümesi için basit, güçlü teknikler sağlıyor.

      2)İlişkiler: Başlamak, Sürdürmek, Bitirmek – Alp Karaosmanoğlu, Miray Şaşıoğlu, Nihan Azizlerli

İlişkilere nasıl başlıyor, sürdürüyor ve bitiriyoruzBu kitap, ilişkilerdeki farklı durumlara dair ipuçları ve çeşitli çözüm yolları sunarak okuyucuya yardımcı olmayı hedefliyor.

    3)İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon – Pascal Couderc

Kitap narsist kişiliğin özelliklerini inceliyor. Bunun yanı sıra kitap buna maruz kalan partnere bu durumdan çıkmak için yardımcı örnekler sunuyor.

    4)Aşk ve İrade – Rollo May

Aşk ve irade kavramlarını Rollo May kitabında oldukça yalın bir şekilde açıklıyor. Çarpıcı bir Aşk’ı neden kaybettik? sorusuyla okuyuculara aşk ve irade kavramı hakkında inceleme sunuyor.

    5)Aşk, Evlilik, Sadakatsizlik – Prof. Dr. Mehmet Sungur

Bu kitap evliliklerin neredeyse yarısının boşanma ile sonuçlandığından bahsediyor. Devamında ise sağlıklı evlilikler için öneriler sunarak aşk, evlilik, ve sadakatsizlik kavramlarının daha iyi anlaşılmasını hedefliyor.

   6)Beş Sevgi Dili – Gary Chapman

Beş Sevgi Dili’nde sevginin farklı ifade yollarından bahsediyor. Ayrıca, gerçek sevgiyi bulmayı da öğreneceğinizden bahsediyor. Ek olarak hangi yolu izlemek istediğinize karar verebileceğiniz de vurgulanıyor.

  7)İmkansız İlişkilerden Mümkün İlişkilere – Dr. Bahar Tezcan

Bazı ilişkilerden çıkmak neden bu kadar zordur? İlişkinizle ilgili sorularınıza cevap arayabileceğiniz ve kendi geçmişinizden parçalarla karşılaşabileceğiniz bu kitaba bakmalısınız.

    8)Akışkan Aşk – Zygmunt Bauman

Bauman’a göre, her şeyin tüketim eksenli geliştiği bir toplumda aşkı da tüketim yönlendiriyor. Dahası kişiler partnerlerine içsel bir nedenle değil, zevk ve eğlence gibi olguların hesabını yaparak yöneliyor.

    9)Evliliği Sürdürmenin Yedi İlkesi – John Gottman, Nan Silver

Gottman sorunları olan eşler üzerinde denediği yedi ilkesini açıklayarak çiftlerin daha iyi ilişkiler kurmasını hedefliyor.

     10)Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten – John Gray

Kitap, çiftler arasındaki sorunların, kadın ve erkeklerin arasında farklı fizyolojik ve psikolojik dinamiklere dayandırıyor. Gray’e göre her cinsiyet kendi gezegeninin toplumuna ve geleneklerine aşinadır, diğerininkilere değil. Bu noktada Gray, okura her iki cinsiyetin de birbirini anlayabilmesinin ipuçlarını sunuyor.

Daha fazla ilişkilerle ilgili içerik için sitemizi ziyaret edin!